Seg

Har inte mått riktigt hundra nu två dagar i rad. Men nu känns de som om att det är på väg att vända som tur är. Lite piggare nu på eftermiddagen har jag vart. Ska iväg för att få i oss något annat än julmat nu tänkte vi. Sen blir de hem för att lägga lilleman och sedan mysa i soffan en stund innan det är dags att sova.

Hunnit med att skriva ett fem timmars prov idag dessutom. Skönt att jag snart är färdig och får gå hem på föräldrarledighet igen. Ska njuta av de sex månaderna kan jag lova, för sen ska jag jobba i sommar är det tänkt. Sedan gå hemma någon vecka igen för att till sist skola in Olle på dagis och jobba som en tok igen. ;)

Hoppas ni haft en bra jul och fått fina julklappar samt ätit god julmat.

Dec. 25, 2012

Ligger nere i källaren och eldar samt kollar på tv. Olle, Danne och mamma sover en stund alla tre. Julen är nu över och vi är på väg till vardagen igen. Skönt! :)

Uppesittarkväll

Olle sover och vi andra spelar Bingo lotto. :-) Kör på uppesittarkvällen så här dagen före julafton. Mys! Hoppas ni har en trevlig söndag.

Lilla julafton

Inväntar gästerna för att fria lilla julafton idag. Myspys!

Snart julafton

Dan före dan idag då. ;) Snart får vi fira Olles första julafton, mysigt värre. Imorn tjuvstartar vi med lilla julafton med mina föräldrar och bror samt min mans pappa och bror med familj. Ska bli trevligt. För första gången så firas lilla julafton hemma hos oss och inte hos pappa där vi brukar ha den. Tur att min mamma är med och hjälper till.

Just nu sover Olle och snart blir det lite lunch och sedan så ska vi iväg för att inhandlad de två sista julklapparna. Efter det blir det hem för att städa och fixa med maten inför imorn. Mys!

Mitt i natten

Första natten på 3 som man är vaken igen då.. Fått ny medicin som skulle ges vid hosta så vi fick ta bort den andra. Olle sov fram till strax innan tre innan hostan kom. Så nu har han fått första gången med inhalatorn. Verkar som om hostan börjar släppa och håller tummar och tår för att vi får sova lugnt ett par timmar till nu. =)

Läsa lite nyheter i väntan på att lilla hjärtat ska somna om så även vi kan göra det. God natt!

Tredje gången gillt?

En tredje natt som vart perfekt. Hoppas detta är vändningen nu, han hostar dock som en tok varje morgon. :( Men idag ska vi iväg till sjukhuset och förhoppningsvis få reda på vad det är för något. :) Eller rättare sagt, jag SKA ha ett svar innan vi går därifrån.

Just nu busar vi för fullt på Olles rum och om en timme åker vi mot Leklandet för lite bus med Malin, Malin, Linda och alla barn. Mys!

Mitt i veckan

Onsdag idag då. Och ytterligare en bra natt, härligt. Men de vänder väl snart igen bara för det. ;)
Olle sover en stund nu innan lunch, sen ska han äta och vi åka mot Valbo för att luncha med Anna. :)
Och ikväll blir de myskväll med familjen, har setts väldigt lite sen i fredags. Så de får vi ta igen lite nu av. :)

Underbar natt

Inatt var de en liten kille som sov hur bra som helst trots snuva och lite hosta. Hörde honom en sväng kring tre men han var inte vaken utan bökade bara lite. Vid sex gnällde han efter nappen när strax innan sju gjorde han morgon. :) Utvilad mamma idag. :) Skönt!

Just nu ligger lilleman och vilar och jag har slängt mig ner i soffan. Efter Olle vaknat och ätit lunch ska vi iväg på lite ärenden innan jag börjar jobba.

God natt

Nu blir det alldeles strax att sova även för min del. Olle sover och Danne har åkt till jobbet precis.
Får se hur denna natt går, han hade tydligen inte vart så farligt hostig under eftermiddagen och kvällen. Nätterna brukar ju vara värst så, men vi får se som sagt.
Har jobbat eftermiddag jag och ska göra det imorn oxå. Sen är jag ledig igen. ;) Inte har jag nå mycket plugg kvar heller, två prov och ett betygssamtal bara. :)

Sova var det. God natt!

Trött

Fick sova till halv nio iaf. Är dock trött. Får se hur denna dagen går. Olle är snuvig men ändå pigg. Men den där jäkla hostan kan jag bli tokig på. Hoppas det blir något gjort åt den på torsdag.

Jaja, positiva tankar nu. Ska jobba ikväll, ska bli skoj. :)
Busa vidare med lilleman nu. Hoppas ni får om bra dag.

Hostigt

Lilleman har vart vaken i snart en timme med jobbig hosta. Nu är det dock på väg att ge med sig verkar det som och han håller på att somna om. Bara jag som ska göra det sen oxå då. Lättare sagt än gjort många gånger det. ;)
Jäkla hosta att aldrig sluta, så fort han är på väg att bli bättre vänder de å han blir sämre igen. Stackarn får aldrig vara bra. Tur vi ska på undersökning på torsdag och får förhoppningsvis något svar på varför.

Näe försöka sova va de. Natti!

Morgon

Har inte tagit mig upp ur sängen än, trots att både man och barn är uppe. ;) Skönt att dra sig kvar och slappa en stund innan man börjar dagen. Alla dagar behöver ju inte börja med en rivstart. :P




Myskväll



Lite vin, ost och kex gör min lördag kväll. :) Hur ser eran ut?

Lugn stund

Lilleman sover nu sin middagsvila och jag har slängt ner mig i soffan för att bara slappa en stund. :) Skönt om ni frågar mig, är ju inte allt för ofta jag tar de lugnt när Olle sover, men ibland så. ;)
Idag har vi vart ute en sväng på förmiddagen, busat lite och ikväll blir de lugnt. Ett bad innan läggning för lilleman och jag tänkte dricka ett glas eller två med vin och äta lite ost och kex. :)
Snart är det jul och snart är vår stora älskling långledig med oss, lovley. :)




God natt

Lilleman sover sen ett par timmar tillbaks och nu är det min tur. Ligger nerbäddad i sängen och väntar på att mannen ska komma hem från jobbet, känner jag honom rätt blir han sen och då har jag redan somnat. ;)

God natt på er.

Leker



Sitter i källaren och leker just nu. Tvn är på med barnprogram oxå. Sen eldar vi lite med, varmt och gött har vi det. :)

Snart färdig

Kan oxå berätta att snart har jag pluggat klart för denna gång. Är sugen på att läsa vidare sen. Men de får isf vänta. Har bara nästa vecka och veckan efter det kvar sen är jag mammaledig igen, härligt.
Är redan färdig undersköterska men läser en kurs extra. :)

Plugga

På förmiddagen har vi vart iväg på lite ärenden och sen vi kom hem för någon timme sedan har vi bara tagit de lugnt, busat lite och ätit mellis. Snart sovtajm för lilleman och då ska jag plugga tänkte jag. Först göra klart arbetet jag håller på med och sen börja läsa nästa veckas plugg redan nu. :) Vill ligga steget före nu vid jul och så ska jag ju jobba både måndag och tisdag kväll.

Näe busa vidare en stund nu innan Olle ska i säng va de. :)

Härligt

Inatt har vi haft en bra natt, Olle vaknade en gång och vela ha nappen. Annars har vi snarkat och sovit gott hela natten. Gjorde morgon strax efter sju imorse vilket är helt okej med tanke på tidigare dagar. :) Så idag är vi utvilade och på glatt humör. Just nu rullar andra tvättmaskinen här hemma, brasan är tänd och Olle och jag leker lite i hans rum. Får se om lilleman vill sova om en stund eller om vi skippar de och han får vila i bilen när vi åker. ;)






Jobbiga nätter med lite sömn

Lilleman som alltid sovit så bra och vaknat absolut tidigast sju på morgonen har nu börjat böka och sover dåligt samt vaknar mellan 5 och 6 och vill helst inte somna om. De ända som funkar är att han får sova med oss när han vaknat så tidigt, men ibland funkar inte ens det. Och det är inte många gånger han hostar så mycket att han inte kan somna om nu för tiden heller. Vet inte vad det är, jobbigt är det iaf. Har flyttat sängen i rummet hans och efter det tycker jag de blev sämre så idag ska den tillbaks till där den stod innan. Får hoppas de ger resultat eller att de här går över snart.

God morgon på er iaf. Får se vad dagen har att ge. :)

Handlat

Nu är två veckors handling klar och allt ska bara packas upp. Sen blir det till att käka lunch och plugga för klockan två börjar jag jobba och slutar inte fören vid tio ikväll. :) Härligt tycker jag. Får Olle och pappan lite egen tid idag, de behövs det oxå.

Näe sätta fart så de blir något gjort va de va? ;)

Brrr

Fy fasen va kallt det är. Vi har sisådär -20 grader ute. =/ Och de känns i huset oxå. Men med lite eldning så blir det nog bra. :) Och varmt.
Just nu är vi dock inte hemma, är ute en sväng på lite ärenden. Men när vi kommer hem ska det eldas. Hade tänkt ha en utedag idag, men de sätter kylan stopp för.. :( Får hoppas vi kan vara ute lite imorn istället då, åka lite pulka och kanske ta en promenad.

Helg

Ja hur mycket jag än vill hinna uppdatera så hinner jag inte.. Just nu börjar jag bli så trött så ska snart sova tänkte jag.
Olle sover sedan ett par timmar tillbaks, får se hur natten blir med hosta och så. Är till och från varje natt de där. Men snart ska vi på utredning iaf.

Fullrulle

De är vad det är om dagarna. Hinner knappt vakna fören vi ska sova igen känns det som. ;)
Idag har vi vart iväg på öppna fsk för sista gången innan jul. Tråkigt att de har stängt i över en månad nu. :( Men men, får roa oss på annat sätt. Olle fick paket av jultomten, han tyckte inte att tomten va läskig idag iaf. ;)
Just nu försöker jag få lilleman att sova, lättare sagt än gjort kan jag säga. Va länge sen han vägrade att sova så som han gör nu. Försöker en stund till och ser om han somnar eller ej, trött är han iaf..

Näe mysa ner mig i soffan och kika på tvn en stund nu då. :)

Bild




Morgon bus

Sitter i vanlig ordning i Olles rum och leker. :) Han är så duktig att leka själv, bara han har lite sällskap går det hur bra som helst. Börjar bli stora killen ju. 9 månader imorn ju. Herregud vad tiden går fort. Känns fortfarande som om det var igår han föddes, var har alla dessa månader tagit vägen egentligen?
Olle kan nu bland annat;
-sitta stadigt och länge utan stöd
-går med stöd
-rullar runt och ålar i cirklar
-är duktig på att greppa saker och använder mer eller mindre pincett greppet nu
-äter nästan allt och har gjort det sen några månader tillbaks
-älskar att gå i sin gåstol
-tar sig från ryggläge till sittande ibland
Och ja mycket mer. ;)

Ska nog ta oss ut för att åka lite pulka om en stund och sedan blir det lite lunch innan pappan i huset kommer hem och vi ska iväg för att hälsa på lite släktingar.

Bad

Ligger i detta nu i badet, kände att jag va värd de efter att ha skottat hela gården, gjort smörkola, lagat mat osv. Min rygg va lite trött och jag behövde lite värme. :)
Snart sängdags för lilleman och soffmys för oss vuxna. Blir en lugn kväll framför tvn idag, kanske ett glas vin eller en cider oxå.

Imorn hoppas vi på att det inte ska snöa hela dagen så Olle kan få åka lite pulka. :)

Massor med snö

På två dygn har det säkert kommit upp emot 50-60 cm snö här. Mysigt tycker jag, men när det aldrig slutar snöa då? Man hinner inte med att skotta ens. ;) Klaga ska man väl heller inte göra. Men de kan ju inte snöa hela tiden. :P

Här hemma har vi lördags mys och leker i Olles rum en stund just nu. Får se om lillprinsen vill sova innan eller efter lunch, just nu verkar han rätt inne i sitt lekande och inte alls trött. :) Ska väl försöka ta oss ut en stund efter lunch som snöandet lugnat ner sig lite och om de plogat vägen. ;)

Näe leka vidare en stund nu då. Hoppas ni får en bra lördag.


RSS 2.0