Underbart väder


Inte helt fel att få jobba i hemtjänsten när man har lyxen att få vara ute lite i detta väder. :)
Hemma nu, lite mellis och sen ut i solen igen med lilleman.

Födelsedag

Idag fyller min stora älskling 31 år. :) Så idag kommer vi ha fika gäster under hela efm och ev kvällen. Trevligt, trevligt! :)

Får uppdaterade mer imorn, för idag kommer jag nog inte ha tid.

Kvällsträning

Precis avslutat ett pass på crosstrainern. Va rätt trött innan och visste inte om jag skulle orka. Med jag klev upp och körde ändå, gick super bra och nu är jag rätt trött kan jag lova. ;)

Idag har jag jobbat ett par timmar. Sen hem för mellis, iväg för att handla mat, hem igen, packa upp maten, äta, baka och göra tårta.
Darling fyller ju år imorn. :)

Nu duschen och sen sova.

På väg..

..hemåt. Efter en mysig och lugn helg i huvudstaden. Lilleman har haft det jätte bra hos mormor, morbror och moster.
Mamman och pappan har bara njutit, sovit ut, ätit gott (nästan för gott) och haft det bra. Har dock saknat vår fina kille, men han hade de iaf inte gått någon nöd på. ;)

Återkommer senare, bilen rullar just nu norr över.

Alla hjärtans dag

Igår var det ju den omtalade alla hjärtans dag. Skrev ju inget om vår dag kom jag på. Morgonen började iaf som ni vet inge bra. Men dagen blev mycket bättre. När älskling vaknade stod lunchen på bordet och där låg även ett litet paket från mig och Olle. Två par kalsonger blev det eftersom herrn fyller år på tisdag och får lite mer då. ;) Efter lunch gjorde vi oss i ordning och packade oss i bilen och ut till min pappa som skulle sitta barnvakt en stund så jag och älskling skulle få lite egen tid. Bokat bord på Harrys hade han gjort. Mys! :) Alldeles lagom för oss eftersom vi fortsätter vårt alla hjärtansdag firande hela helgen i Sthlm. :)

Underbar natt

Äntligen har vi fått en riktigt bra natt, Olle verkar sova bra ungefär varannan natt. Men nu inatt sov han som han gjorde innan astma och tänder började böka. Gnällde inte efter nappen en ändå gång, hörde att han drömde och gnydde lite dag och då men inget allvarligt. Älskade unge vad du gör dina föräldrar glad. Nu hoppas vi att det går åt rätt håll och att förkylningen försvinner helt och att tänderna sluta jävlas. Så hela familjen får sin skönhetssömn.

Om ett par timmar rullar vi mot Sthlm, som vi längtat. Olle ska få busa och ha det bra hos mormor, morbror och moster. Medan mamman och pappan ska få en hel helg för sig själva. Första gången sen Olle kom till världen, hur ska detta gå? ;)

Hoppas ni får en bra helg för det ska vi ha. Blir nog glest med inlägg nu under helgen, är tillbaks på måndag igen.

Stödvila

Olle vilar en stund och jag tänker göra samma sak. Huvudet värker och jag är trött. Sällan jag vilar när Olle gör det, men ibland måste man. Om jag ska orka resten av dagen vill säga. ;)

Sova vad är det?

Inte gjorde något bad susen för natten inte. Olle "vaknade" väl sisådär en 5-6 gånger innan han tyckte att det var morgon strax efter klockan sex. Gäsp sa mamman som fick kliva upp. Hatar verkligen såna dagar när mannen jobbar natt och lilleman sover dåligt. Även fast man vart uppe halva natten är det bara kliva upp på morgonen..

Någon som har något tips hur man kan få herrn att sova lite längre på morgonen? Jag vill helst undvika att ta in honom till vår säng när han bökar för jag sover inte alls bra med honom bredvid oss.. Därav att jag hellre kliver upp och ser att han somnar om i sin egna säng.

Näe lite frukost och sova en stund när lilleman gör det kanske gör susen, annars vet jag en som kommer att gå i säng tidigt idag. Huvudvärken kommer tyvärr krypandes just nu. Jag som tänkt träna idag igen, får se hur det går..

Positiva tankar.. ;)

Bra natt men tidig morgon

Lilleman har sovit riktigt bra inatt. Men behagade däremot att göra morgon strax innan halv sju. Bara kliva upp det. Så nu ligger hela familjen i sängen och myser. :)
Dags att kliva upp om en stund för lite frukost och bus innan vi ska iväg. Hälsa på älskade Anna står på schemat idag, och även en sväng förbi min far. :)

Har haft mina funderingar om lilleman sover bättre efter att få bada på kvällen och det verkar nästan så. Kanske får bli en del av kvällsrutinen nu de då. Han sov ju bra inatt efter en badstund igår kväll, kvällen innan badade han inte och då sov han mer oroligt och i förrgår kväll badade han oxå och sov bra. Testar ett bad ikväll igen innan läggdags så får vi se då. ;)

Läsa lite nyheter och mysa med familjen innan vi startar dagen då. :)

Kväller

Sitter lite små trött i soffan och kollar på tv. Snart dags att kila in i duschen och sedan blir det sova. :) Har nu på kvällen tränat ett pass. Blev 15 minuter på crosstrainern och sedan styrka hela kroppen med gummibandet. Fjärde dagen i rad jag tränar, så imorn blir det vila.

Idag har vi tagit det lugnt, vart hemma, myst, busat, bada och läst lite bok. En skön hemmadag helt enkelt, behövs det oxå. :)
Självklart har vi ätit en varsin semla dagen till ära oxå.

Måndag

Idag har vart en rätt bra dag. Olle gjorde morgon strax innan sju och sov riktigt bra hela natten.
Vid åtta tiden klev vi ur sängen för lite frukost och sedan lite bus och lek medan pappan i huset
gick ner för att köra ett träningspass. Åkte sedan iväg på ett snabbt ärende, lunchade och sen
hem igen. Väl hemma busade vi en stund och älskling åkte till jobbet, eftermiddagsjobb för hans del.
Efter mellis drog Olle och jag iväg igen på en snabb shopping runda. Har målat vårt gamla matbord
vitt och idag köpte jag två stolar till det samt en extra barnmatstol, alltid bra att ha. Så nu har vi
ett litet "frukostbord" i köket och i matsalen/gamla vardagsrummet har vi ett stort matsalsbord. =)
Äntligen är väl mina "större" planer färdiga, nu är det bara lite småpiff som ska fixas. Men så är det
ju alltid, något som ska bytas ut, köpas nytt osv. :)
 
På kvällskvisten blev det till att skruva stolar, busa och sen har jag hunnit med ett 45 minuters
träningspass på cykeln oxå, skönt!
Nu blir det lite datortid och sen duscha och sova!
 
Hoppas ni haft en bra dag. :)
 
 

Veckans träning

Måndag Promenad 40 minuter på förmiddagen och 30 minuter på crosstrainern på kvällen
Tisdag 15 minuter crosstrainern och 30 minuter styrka med gummiband
Onsdag Promenad 35 minuter på morgonen
Torsdag Vila
Fredag Vila
Lördag Crosstrainern 40 minuter på kvällen
Söndag Crosstrainern 20 minuter högt tempo på kvällen

Syskon ett måste?

Olle är ju snart ett år och det börjar frågas hit och dit om syskon. Vi känner oss absolut inte redo för det just nu och vi har sagt att blir det en till kommer de barnet om något år. Om vi ens vill ha ett till barn, vi känner oss väldigt nöjd så som det är nu. Min fundering är, måste man ha fler en ett barn, vad tycker ni? Är man egoistisk och elak mot sitt barn om man bara har ett?


Kvällspass på crosstrainern

Trodde aldrig lilleman skulle somna, tog ungefär en timme från det att jag la honom tills han tvärslocknade av ren trötthet. Får se hur denna natten går då. ;)

När Olle somnat så hoppade jag upp på crosstrainern och körde 1,5 mil. Blev strax under 39 minuter. Skönt kan jag lova så här efteråt. Så nu slappar jag i soffan en stund, äter lite lördagsgodis och ska duscha om en stund. Härliga lördagkväll!

Yay

Blev sovmorgon idag till strax efter åtta, skönt. Dock fick lilleman komma över i vår säng vid fem tiden imorse, stackarn har ju ont i munnen eftersom tänderna är på g ordentligt nu, man ser verkligen att det bara är sista biten kvar nu. Så snart så kanske de blir lite lugnare några dagar innan nästa omgång.

Nu ska här diskas efter frukosten, sen ska vi busa vidare, äta lite lunch, sova och sen åka till en kompis vid ett tiden. Mys! Hoppas pappan i familjen slutar i bra tid idag så vi slipper hela dagen utan honom. :)

Usch!

Känner mig bra riktigt jävla skit humör. Vill helst bara låsa in mig, vara själv och skita i allt. Lite dålig dag idag helt enkelt. Får hoppas det vänder och blir bättre. Annars går jag och lägger mig tidigt ikväll.

Parkbadet

Nu är vi hemma från badhuset. Två stycken som är lite trött, Olle har dock sovit 40 minuter i bilen han. :) Nu blir det lite bus innan pappan kommer hem från jobbet.

Lilleman älskar ju att bada, så känner att vi måste ta oss iväg till badhuset nu varje vecka för hans skull.

Näe nu blev det bara trött svammel, återkommer senare.

Helg

Jepp nu är det helg för oss och den börjar med ett besök på badhuset nu på morgonen/förmiddagen. :) Sen får vi helt enkelt se vad som händer under resten av helgen, har inget direkt planerat förut att försöka med att träffa en kompis som åker bort på söndag.

Nätterna verkar bli bättre och bättre här hemma för lilleman. Han sover mindre oroligt nu och gör väl morgon tidigt fortfarande, men då får vi ta de över honom till oss och mysa en stund. Försöker få honom att somna om då, men det är svårt.. Men jag hoppas och tror att det vänder snart. :)

Näe nu ska vi göra oss klart för att snart ta en morgonpromenad och sen bada en stund. Hoppa ni får en bra fredag.

Jobba

Jepp idag, eller rättare sagt om 30 minuter börjar jag jobba. Blev så även fast jag absolut inte trodde det denna veckan. ;) Men inte helt fel med lite pengar. :)

Idag har vi inte gjort något speciellt. Hade en kille här från firman som installerade värmesystemet åt oss för att inspektera bara.

Imorn tänkte jag och lilleman åka till badhuset för att plaska i någon timme, mys! Annars blir det en rätt lugn helg faktiskt.

Näe dags att göra sig klar för att åka till jobbet då. :)

Inte okej..

..att Olle vaknar strax efter fem och vägrar somna om. Kommer vara en trött mamma och pappa idag. Andra dagen i rad det är så här, får se om de fortsätter eller om det blir bättre.

Lilleman är väl iallafall mer eller mindre frisk nu skulle man kunna säga. Skönt det! Natthostan är över och han hostar mindre och mindre på dagarna oxå. :)
Funderar på om det blir öppna idag eller inte, har inte bestämt oss än. Men vi har ju ett tag till på oss att göra det oxå. ;)

Näe dags för frukost om en stund.

Träna

Nu jäklar ska jag komma igång med träningen igen. Igår blev det först en morgonpromenad på 40 minuter och på kvällen 30 minuter på crosstrainern. Och idag blev det ett styrkepass här hemma, först 15 minuters uppvärmning på crosstrainern och sedan ca 25 minuters styrka.

I övrigt har vi grejat lite här hemma idag och sen vart en sväng på Ikea. Rätt lugn dag med andra ord. :)

11 månader

Shit säger jag bara, om precis en månad fyller vår älskade lilla kille ett helt år. Hur är detta möjligt?
Tyckte nästan det var igår jag var höggravid och vi åkte in på BB för att föda.

Vad köper man till en ettåring? Kom gärna med lite tips, vi har några idéer men det är alltid roligt med fler. :)



Okej..

..natt inatt faktiskt. Inget hostande fören vid sex tiden nu på morgonen. Dock har han sovit oroligt, men tror det beror på att det är så himla varmt i Olles sovrum nu sen vi böt värmesystem. Så nu ska temperaturen sänkas i våra sovrum. Inte skönt att sova i 21-22 grader, iaf inte om man är varmblodig som jag och lilleman är. ;)
Idag blir det inget öppna fsk för oss, känner att han inte riktigt är hundra för att gå dit, finns en risk att förkylningen blir värre eller börjar om. Så idag ska vi ju till bibblan och sen luncha med en kompis. Lite lugn start på veckan sådär. :)

Näe dags att börja fixa frukost snart här hemma då, är hungrig.






Ingen idé att hoppas..

..att nätterna ska bli bra nu några dagar framöver. Utan bara glida med och låta det vara som det är, sömnen får man ta igen på dagarna när Olle vilar. ;) Hostan går det upp och ner med. Har ökat på förkylningsdosen och det tar ju någon dag innan den ger full effekt det vet vi. Så om ett par dagar borde lilleman bli bättre. Om inte annat kontaktar jag Hc eller astmasköterskan.

Idag har vi haft en riktig mysdag här hemma. Busat lite, sovit tätt ihop och sen badade vi på kvällen. Älskar såna dagar och speciellt när Olle vill ligga still och mysa eller sova tätt emot en. De händer inte allt för ofta nu för tiden, det är ju för det mesta fullt ös på killen. Älskade unge! Kärleken till dig är obeskrivlig. Du är mammas och pappas allt.

Imorn blir det en vända till biblioteket med en vän och våra små troll. Sen måste det storhandlas, ekar tomt i kylen och frysen nu efter att ha bott borta i tja veckor. ;)

Familjemys

Vi har myst ner oss hela familjen i sängen nu. Både lilla och stora killen sover, katten oxå. Och jag kollar på finalen i bandy vm. Mys!

Morgon mys framför tvn

Olle och jag är nere i vardagsrummet när myser. Vi har busat lite, kollat på barnisar och precis vaknat efter en liten vila. Snart lunch för lilleman och sen för oss stora när pappan i familjen vaknat efter nattjobb.

Jodå..

..efter att ha fått båda medicinerna på somnade lillen om och sov till åtta. Så visst gav det resultat, men nu hostar han ju igen. =/ Är i full gång med att ge medicin så hostan ska väl lugna ner sig här om en stund. Blir ett samtal idag ändå, för så här vill vi inte ha det. Stackarn hostar ju nästan kräks. Usch!

Snart dags för frukost här hemma och sen får vi se om vi tar oss iväg på en promenad idag eller inte, har fått halsont igen jag. När ska jag få bli ordentligt frisk då? ;)

Hoppas ni får en fin söndag.

Gäsp!

En hostande son vaken mitt inatten. Usch stackarn, nu har han fått båda medicinerna så får vi se om vi får sova längre en en timme eller två innan nästa omgång hosta. Måste ringa om detta imorn, varken bra eller roligt att det är så här för nån av oss. Stackars lilleman! Gör ont i mig när man inte riktigt kan hjälpa.

Vår lördag

Började dagen med lite bus och sedan en promenad i ett helt okej väder, någon minusgrad.
Sedan hem för lite mer bus samt laga lite lunch innan vi åkte en snabb sväng till Ikea och sen för att fika en varsin semla, mums!
Kvällen avslutades med god mat, lite bus, mys och så fick Olle bada med pappa. :) Sen somnade han gott i sängen. Han har dock hostat ett par gånger nu så jag har fått vara in och ge honom medicin. Får se hur natten går, orkar inte med natthosta igen. :(

Näe sova alldeles strax då om jag får vill säga. ;) God natt!

Natten..

..gick faktiskt över förväntan. Han sov från åtta till halv fyra då han vaknade och hostade som en tok, blev till att ge medicin och sen somnade vi om i vår säng och sov till halv nio. Lovley!
Bara fortsätta och hoppas på att det funkar vilket jag tror. :)

Så här hemma har vi precis ätit frukost och ska busa en stund nu innan det blir en promenad framåt halv elva. Sen hem för lunch och mys med vår stora älskling som sover efter att ha jobbat natt. Inga planer i övrigt varken för dagen eller helgen. Vad hittar ni på i helgen?

Nytt..

Vi har här hemma just nu en förkyld liten kille. Men med lite medicin, inhalatorn, börjar hostan bli bättre iallafall. :) Han är på bättringsvägen och har inte haft någon feber idag, skönt. Dock är ju tänderna på G så det är både snorigt, hostigt, gnälligt och så äter han dåligt. Men allt har ju att göra med tänderna.. Stackarn! Hoppas dem vill titta fram snart så att vi får lite lugn och ro några nätter, det har ju bökat till och från i någon månad nu. :(

Iallafall så har vi tagit bort kvällsvällingen då lilleman 3 kvällar av 4 kräkts upp vällingen, Igår bara några minuter efter att han druckit ca 120 ml (vi gör 220 ml färdig välling vilket han i vanliga fall slukar utan problem). Så nu på kvällen fick han gröt istället, då fick han äta så mycket som han vela, vilket blev ungefär halva portionen. Får se hur natten går nu då, ny rutin brukar ju kunna göra kaos ibland. Och dessutom är det första natten hemma på två veckor eftersom vi haft en massa gubbar här som bytt värmesystem åt oss. Men nu är det äntligen klart, som när på, bara lite smågrejer kvar innan det är helt färdig. Men inget som gör att vi inte kan bo hemma. ;) Hem ljuva hem.

Näe nu ska jag fortsätta elda lite, värmen har inte riktigt kommit igång än, tar något dygn.

RSS 2.0