Full fart

Min mamma är fortfarande på besök så dagarna består av massa mys och bus med Olle.
Hinner knappt med mig själv. ;) Imorn åker hon dock hem, lugnet kommer lägga sig över huset,
men det kommer bli tråkigt.. men men, sånt är livet. Vi ses nog alldeles snart igen. :)

Imorn ska vi hem till Malin och Sixten en sväng för att se hur de bor i deras nya hus. Sedan ska jag leda vattengympa på kvällen och efter det blir det lugnt. Lika så blir helgen, inget direkt planerat förutom lite Halloween fest på lördag med massa vuxna och barn, Olle´s första maskerad dessutom. :)

Näe sängen nu alldeles strax känner jag. Ha de bra.

Eget rum

Nu är vi inne på andra natten när Olle får sova i eget rum. Egen säng har han sovit i sedan han va två månader, men nu har vi tagit nästa steg. =)
Första natten gick helt okej faktiskt. Vaknade några gånger, men somnade om lika fort. Får hoppas denna natten går bra.
Han älskar i vilket fall att leka i sitt rum. Och han sover jätte bra där dagtid oxå. <3

Segt

Nu har det vart segt med uppdateringar här på ett tag.. Har jobbat och haft fullt upp ett tag. Men nu är det rätt lugnt ihelgen. Orkar dock inte uppdatera så mycket just nu, försöker lägga Olle för att sova en stund. Men det verkar inte gå så himla bra, övertrött liten kille. Men snart så sover han hoppas vi, annars är han lika trött som igår kväll. Han vägrade sova sista sovningen då med. Kanske är dags att ta bort den, får se här hur det utvecklar sig under närmsta dagarna. =)

Bökig natt och sov morgon

Lillprinsen sov bra fram till klockan två inatt ungefär, då började han böka. Och att stoppa i nappen eller ge lite vatten gick inte, han bökade, vaknade, grät osv. Så till slut fick han lite alvedon, tror fortfarande att det är tänderna som bökar. Sedan fick han komma över till mig (mannen jobbar natt) och där somnade han om efter en stunds bökande, sov från kanske kvart i tre till tjugo i nio imorse. Jag vaknade dock någon gång under tiden, dels när mannen kom hem och sedan strax innan lilleman vaknade och gjorde morgon. Men de va skönt med lite sovmorgon iallafall. =)

Nu har vi ätit frukost och busar lite innan vi ska ut på en promenad, men först ska vi gunga och handla lite på Ica innan vi kör på en kortare PW idag. Ska försöka hinna till gymmet idag en sväng, behöver få min egentid känner jag. Men innan de måste jag hinna plugga, blev inget pluggande igår tyvärr..

Rätt lugn dag

Började orgonen med samtal med vårdcentralen, där dem sa att vi skulle avvakta. Och de gjorde vi helt rätt i för Olle blev bara piggare och piggare ju längre dagen gick och nu är han feberfri vår lilla älskling. <3
Efter samtalet tog vi en timmes PW som jag tänkt avsluta med att gunga lite, men lilleman hade andra planer, han sov ju så skönt i vagnen så vi traskade hemåt iställe. ;-) Väl hemma sov han vidare i vagnen så jag krattade lite löv och ställde in alla möbler under altantaket så de slipper gå sönder i vinter. =) Sen gick vi in för lite lunch och bus innan pappan i huset vaknade. Farfar (Olle´s farfar) kom på besök och hade fika med sig, mums. Sen busade han lite med Olle innan han åkte hemåt.

Vid fem kom en firma hit för att räkna på nytt värmestystem åt oss, vi ska nämligen byta. Dock får vi inte reda på va de vill ha för jobbet fören i slutet av veckan. Denna väntan. ;-)
Och nu på kvällen har vi myst och busat lite innan Olle somnade strax innan åtta.
 
Imorn blir nog oxå en rätt lugn dag, regnar det inte ska vi börja dagen med en promenad som alltid. Sedan får vi se vad dagen har att erbjuda. Är sugen på att gymma lite så kanske gör det jag. =)

Bättre i natt

Lillprinsen sov bättre inatt den hade fortfarande feber när han vaknade. Vela inte riktigt äta gröt till frukost heller, fick nästan i honom hela portionen iaf. Vatten drack han gärna och så fick han lite majskrokar efteråt, även dessa gick glatt i. =) Ska dock ändå kontakta hälsocentralen för att kolla läget med dem då feber ibland drar iväg upp rätt högt. De borde ringa nu när som helst, efter det blir det morgonpromenad för vår del både jag och Olle behöver friskluft.

Säger god natt

Dagen har vart bättre för lilleman, ätit lite dåligt bara. Men har fått i honom lite av varje för att han bör och ska äta. Vart noga med att han dricker med jämna mellanrum iaf. =)
Får se hur natten går, än så länge har de gått bra iaf. Men man vet aldrig med tanke på att han hade feber när han skulle nattas.

Imorn börjar en ny kurs i pluggandet, den näst sista. Spännande. =) Får se vad jag tycker om den då.
Annars händer väl inget speciellt, blir inge öppna fsk imorn då Olle inte är feberfri än.

God natt mina vänner!

Natten

Kan man väl säga gick så där. Olle sov när jag gick och la mig. Så första vända fick jag sova ca 30 minuter innan han vaknade, bökade och grät. Tog efter en stund över honom till mig i sängen, kan inte säga att det blev nå bättre direkt. Olle sover väldigt dåligt tillsammans med oss, de har han alltid gjort. Så vid två inatt bytte jag en överfull kissblöja och tog av honom pjamasen. Han hade tidigare haft den på sig och en tunn filt bara. Sedan fick han sova i sin säng igen, vilket gjorde att han somnade vid halv tre och sov från till klockan sex när jag fick stoppa i nappen första gången, sen igen vid sju snåret och halv nio gjorde vi morgon idag. Va väl helt okej till slut ändå eftersom man fick några timmars sammanhängande sömn. :)
Idag är han lite piggare, men har fortfarande lite feber. Fick välling till frukost då 1177 rekommenderade det när han har feber och är sjuk, hon sa att han kan leva på det nu så han får i sig lite extra vätska oxå.
Usch är inge kul att se vår älskade lilla kille sjuker och speciellt inte när han inte kan säga själv om han har ont nånstans.

Febrig kille..

Usch, inge kul å se lilleman med feber. Gnällig, varm och trött. Stackars vår lilla älskling. Han sover nu för natten får vi hoppas iallafall. Fått välling och alvedon. =) Får se hur natten går, hoppas febern är borta för honom imorn. <3

Smörgåstårta

Har ganska precis gjort klart dagens middag, smörgåstårta. Mums. Längtar redan tills middagen ska intas. =)
Olle sover lite just nu, han hade feber tidigare så när han vaknar ska jag kolla om den är borta eller om han måste få mer alvedon. Lillhjärtat vårat! <3




Helg

Firar helgen med god mat, lite vin och mys med familjen. :)

God morgon fredag

Helg, helg, helg. Men först ska ett 6 timmars prov skrivas. ;)
Olle har precis vaknat, hade hoppats på att han skulle sova lite till då vi har babysim kvart över tio då han i vanliga fall brukar sova, men men. Får försöka se till att han somnar lite tidigare istället. :)
Upp ur sängen alldeles strax, än så länge ligger min lilla älskling och grejar nöjt och den stora sover vidare.

Hoppas ni får en trevlig fredag.

Torsdag

Idag har vi knappt heller var hemma på hela dagen. ;-) Mycket flängande på oss just nu.
Iallafall så började vi dagen med en morgonpromenad och sedan möte på banken. Efter det mötte vi upp en kompis för en lunch på stan innan jag åkte iväg för att köpa lite begagnade kläder till lillprinsen. Sedan mot Barnens Hus och sen hem till min pappa där Olle busade för fullt och fick en jätterolig hund. =) Riktigt poppis blev den, den både skällde och spelade en massa melodier.

Kom väl hem kring sju, då fick Olle åka lite gåstol några minuter innan det blev mys i soffan och välling. Sedan var det en trött kille som jag la i säng. Han har dock vaknat och gnällt ett par gånger nu så vi får se hur natten går. Slutar han inte innan vi lagt oss ska jag ha lite alvedon på tandköttet, då det troligen är tänderna som spökar igen för vår lilla älskling.

Imorn är det babysim igen och sedan ska jag sitta med ett 6 timmars prov. Pust! Men skönt att ha det gjort så kursen sedan är avslutad och jag får börja med nästa, bara 2 kvar efter denna. =)

Today

Idag har vi haft en del att göra, eller rättare sagt har vi vart ute och flängt hela dagen. ;-)
Morgonen började med morgonpromenad och sedan göra sig i ordning för att ta sig in till stan. Först en lunch och fika med Linda och söta Hugo. Och sedan vidare till Malin för att fika med henne, Malin, Eddie och Sixten. Myspys dag med andra ord! =)
Kom hem kring sex tiden, så Olle fick åka lite gåstol och busa en stund på golvet innan det blev pyjamastajm, lite läsning, välling och sedan illakvickt i säng. Han var tvärtrött kan jag lova, har bara sovit typ en timme på heela dagen. ;-) Men ändå rätt pigg och glad ändå, kanske dags att ta bort en sovning snart? Får funderas på ett tag till.
Nu dricker jag lite te och har tagit mig en banan. Kikar på tv och surfar en stund innan älsklingen kommer hem från jobbet. =)

Tisdag

Natten efter besöket på akuten gick jättebra, Olle hostade inget mer och sov fram till strax efter åtta. Hade väl egentligen hoppats på att han skulle sova lite längre då han somnade så himla sent, men vi var iaf utvilade när vi vaknade. Huvudsaken det. ;-)
Igår var vi på öppna fsk på förmiddagen, åkte sedan till Valbo för att handla kattmat och sedan hem till Malin och Eddie för en snabbfika innan vi åkte hem till pappan i huset som precis kommit hem från jobbet. =)
På eftermiddagen pluggade jag ett par timmar och sedan körde jag ett hårt och jobbigt träningspass på kvällen. Känns i kroppen idag kan jag lova. ;-)

Idag blir en rätt lugn dag, pappan jobbar till tolv idag och när han kommer hem ska jag iväg på utbildning i 3 timmar. Sedan blir det en lugn eftermiddag och kväll oxå. =) Inget direkt planerat förutom en promenad nu på morgonen.


Sent...

När vi kom hem packade vi in alla grejer och mannen gjorde mat och gav till Olle. Och jag skrev en lista på vad som skulle handlas och drog iväg till affären. Hemma igen hade Olle svalt Alvedon fel och hostade som en tok. När hostan inte gav med sig och han även gjorde en kaskad spya ringde jag 1177 som sa att ger inte hostan med sig inom 15-20 minuter skulle vi åka in. Hostan gav inte med sig och han kräktes även en gång till. Så vi packade in oss i bilen och åkte till akuten. På vägen in lugnade hostan ned sig och Olle somnade av en stund. Väl inne lyssnade de, klämde och tittade på honom. Allt såg normalt ut. Vi fick ge honom lite saft för att se vad som hände och de hände inget. Läkaren kom in och gjorde en undersökning på honom. Hittade inget då allt såg och lät bra ut. Så vi fick åka hem igen. Hoppas inte hostan återkommer och att vi får sova hela natten nu. :) God natt!

På väg hemåt

Borta bra men hemma bäst brukar de ju så fint heta. :) Så sant så, skönt att komma bort en dag eller två, men det ska bli himla skönt att komma hem igen. Vi har blivit rätt bortskämd av min älskade mamma denna helgen. ;) Mat och allt serverat. Älskade mamma!

Har precis lämnat Nynäshamn där vi grattat en av mina bästa vänner som fyllde år igår. :)

Hrm..

Mycket funderingar just nu, sitter och kikar på och försöker planera föräldrarledighet igen från och med årsskiftet. Svårt det där, vet hur länge jag höll på förra gången å greja med dagar hit och dit.. Men det ska väl lösa sig antar jag, ska prata lite med mannen och se oxå. Vill ju jobba nästa sommar, så det siktar jag på. Förhoppningsvis får jag jobba hela sommaren, men vi får se som sagt. Måste jobba in mig lite först igen bara. ;-)

Sen sitter jag även och funderar på om man kanske ska börja sy lite egna kläder till årsskiftet sen när man slutat plugga oxå, skoj å göra något eget ju. Läst lite bloggar som gör det och blev inspirerad, men det är bara en tanke än, så vi får se som sagt. Måste ju hitta lite mönster och så på kläder först. Mycket jobb med det där, men jag tror man kan spara en del pengar istället för att köpa nytt liksom. =)

Lillprinsen ligger i vagnen i hallen och sover i detta nu, snart har han sovit en timme. Men det behövdes då han vart vaken sedan strax innan sju imorse. Så när han vaknar ska han ha lite lunch och sedan ska jag börja förbereda vår lunch oxå, mannen har ju jobbat natt och sover just nu. Vaknar nog kring halv ett/ett han. Då ska jag plugga en stund innan jag åker och leder vattengympa och tränar. Ska försöka orka med att städa och tvätta lite ikväll, det måste göras innan helgen. För nu börjar det bli skitigt och tvätthögen bara växer.. =/

God morgon



Idag var det någon liten herre som gjorde morgon tidigt. ;-) Så just nu busar vi lite i gåstolen innan det ska sovas en stund. Tyvärr verkar de inte bli någon promenad då det regnar ute. :-( Men men, jag ska iallafall iväg och leda vattengympa och sedan träna en sväng själv i eftermiddag. Så jag får min motion iallafall, känner att jag behöver det

7 månader

Glömde skriva lite om Olle i torsdags när han blev 7 månader. Illa! ;-) Men gör det nu istället. =)

Olle kan/gör bland annat;
-Äter gröt till frukost, mat till lunch, välling/yoghurt/gröt/fruktpuré till mellanmål, mat till middag och välling på kvällen.
-Vill gärna krypa, men får inte riktigt till det. Ålar gärna men mest runt runt ;-)
-Kan sitta utan stöd, dock lite vingligt än, men han sitter. =)
-Ligger gärna på mage och leker. Vill helst inte ligga på rygg alls, inte ens när han sover.
-Han äälskar sin gåstol och skulle kunna sitta i den heela dagen.
-Sover ca 1,5 timme dagtid och heela nätterna som han alltid gjort.

Seg söndag

Idag har vi inte gjort många knop inte.. Seg söndag kan man lugnt säga. Upp till affärn måste vi iallafall, sen om vi går eller tar bilen får vi se. ;-) Första tanken vart att ta bilen, men nu kikar solen fram så då kanske vi tar en promenad dit ändå. =) Skulle ju egentligen vara skönt att komma ut och få lite frisk luft och energi tillbaks.
Olle sover en stund just nu och när han vaknat ska vi mysa lite och äta lite välling innan vi rör på oss. Pappan i huset jobbar ju hela eftermiddagen idag med, men idag blir vi hemma och tar det lugnt. Inte ut å ränna idag inte. =P
Måndag imorn igen, öppna fsk blir det på förmiddagen och sedan efter två ska vi fira Olle´s kusin som fyller ett år. <3 Och på kvällen måste jag plugga lite.

Promenader

Idag har jag gått lite över en mil. Först en promenad imorse på ca 4 km och sedan en efter lunch på ca 6 km. Tillsammans blev det ca 2 timmars promenad idag. Helt underbart faktiskt. =)

Så ikväll är jag förtjänt av lite slappnade och gotta.

Mums!

Blev både till att vika tvätt, baka äpplekaka och göra sig klar för dagen nu då lilleman sover. Hoppas han vaknar snart så han hinner käka innan vi drar iväg för att möta upp pappan som slutar jobbet om 30 minuter. =) Annars får pappan i huset helt enkelt vänta på oss. ;-)

Promenad - check!

Frukost, morgonpromenad och lunch fixat för dagen. Nu ska lilleman alldeles strax kila i säng, hör att det börjar bli lite gnälligt här hemma. Och under tiden han sover funderar jag på om jag ska fixa sockerkaka eller muffins med lite äpple i kanske eller så viker jag tvätten eller slappar i soffan, vi får se vad jag känner för om en stund helt enkelt. =P

God morgon onsdag

Idag är det inget direkt planerat, underbart skönt om ni frågar mig. =) Hade tänkt att vi skulle ut på en promenad iallafall. Sedan vill pappan i familjen iväg en snabb sväng efter jobbet, så det blir säkert så. ;-)
Annars ska jag väl läsa lite plugg ikväll och bara slappa. Love it!

Storkok

Idag har det var fullt upp här hemma. Började morgonen med en promenad
och sen satte jag mig för att plugga ett par timmar innan det var dags för att
åka iväg och leda ett vattengympa pass. Va en super rolig och härlig grupp
jag fick leda idag. Tusen tack för den möjligheten, ska ha dem nästa tisdag oxå.
Efter vattengympan blev det raka vägen hem för att laga mat och påbörja
ett storkok åt lillprinsen. Så nu har han 17 matlådor. =) Det blev korvstroganoff
och ris, köttfärssås och spagetti och fläskfilé med potatis, morötter och grädde.
Blir nog mums de där för herrn. =)

Imorn blir det en lugn hemma dag, mannen jobbar på förmiddagen och sen ska
jag plugga när han kommit hem från jobbet.
 
Näe nu kallar sonen, dags att kliva upp ur badet med pappa för att nattas. Tjing!

Sov morgon

Igår kväll gav vi lilleman lite mer välling än han brukar äta i hopp om att han ska sova ännu bättre på nätterna. Då han senaste veckorna börjat vakna och gråtit lite, men somnat om lika snabbt. Vet inte om det är en fas med en massa drömmar eller vad det är.. Men iallafall så fick han nästan 300 ml välling igår och i vanliga fall har vi gett han ca 220-230 ml. Han åt gladeligen upp heela flaskan och såg riktigt trött ut, så in i säng med honom och innan jag lämnat rummet hade han somnat. =) Och natten då? Han sov bra heela natten, inte vakna för gråt vad jag hört en enda gång och då brukar jag höra minsta lilla ljud herrn gör. ;-) Så imorse vid sex vaknade Olle och vela ha ren blöja, han kissar förbannad mycket på nätterna, sen somnade han om och gjorde morgon strax efter åtta. =) Lyxigt med lite extra sovmorgon sådär, min tredje i rad dessutom. <3
Så nu blir det helt klart mer välling på kvällen, tror inte att detta bara va en tillfällighet utan att han kräver lite mer kvällsvälling nu.

RSS 2.0