Mitt i natten

Usch, kan inte sova.. Lillemans förkylningsastma har tagit fart igen. Han har troligen precis somnat om nu efter en lång och jobbig hostattack som resulterade i en kräka och nattbad.. Mormor är här så nu sover dom nog sött ihop inatt. Lillherrn vela nämligen inte somna själv. Och bästa valet va då att få sova med mormor eftersom pappan i huset kommer hem från nattjobb om ett par timmar.. Dumt att ströa hand redan förstörda sömn ännu mer tänkte jag.

Näe ska väl försöka sova lite jag med. Får se hur mycket sömn de blir inatt..


Lillbus


Tidig morgon..

Men vad gör det när nattens sömn vart bra? Ingenting. ;) Här hemma klev vi upp ur sängen vid halv sju, så så länge har vi inte vart vaken än. :) Pappan kom hem från nattjobb en stund innan vi klev upp.
Nu på morgonen blir de först lite bus här hemma och sedan går vi till öppna förskolan när dom öppnar vid halv tio och busar där. :)
Efter lunch och när lilleman sovit sin sovstund åker vi iväg för lite shopping och familjeeftermiddag, lovely!

Solen lyser och vi har sovit bra å är utvilade, kan dagen starta på ett bättre sätt??

Vad ska ni andra hitta på idag? :)


Dagens motion

Blev 1,5 timmes promenad. Härligt, dock i fel skor så har ont i fötter och skavsår.. :(
Första delen av promenaden var från stan till BVC, vilket blev 30 minuter. Efter BVC besöket som gick toppen. (Lilleman väger nu 9,6 kg och är 78,3 cm lång.) Så gick vi vidare till KOMVUX där jag skulle hämta ut mina sista betyg, dock va de stängt så vi gick i onödan kan man säga. Gick ner till stan ingen iaf och tog bilen för en onyttig lunch på McD.. En timme blev andra promenaden iaf. :) Och Olle sov nästan hela vägen.
Sedan blev det Köpis för lite stros och shopping. Olle fick två nya tröjor i strl 92, något att växa i med andra ord. ;)
En sväng förbi svärfar/farfar hann vi oxå med innan vi åkte hemåt och tog det lugnt, vilket vi gjort resten av eftermiddagen/kvällen. :)

Imorn börjar vi dagen med öppna och sen ska vi göra av med lite cash igen. Olle ska nämligen få en cykelsits, så vi kan cykla med honom oxå. Mys!

Näe nu ska jag mysa ner mig i soffan med en kopp te och kolla på tv. Hoppas ni haft en bra dag.


Ettåring som sover för mycket på dagen?

Sitter och funderar lite och har läst lite om ettåringars sömnvanor. De bör sova ca 11 h/natt och 1,5-2 h/dagtid.
11 timmar sov ju Olle går natten men på dagen igår sov han ju nästan 3 timmar, vilket nog va för mycket. För i förrgår på dagen sov han sammanlagt ca 1 timme och då gick ju natten super.
Kan det vara så att om barn i denna ålder sover för mycket på dagen sover de sämre på natten? Vad tror ni?
Ska jag väcka honom om han sover mer än 1,5-2 timmar på dagen?
Kom gärna med tips och råd. :)


Snacka om kontrast

Går natten gick galant och i natt va nästan katastrof.. Suck! Olle var svårsövd och har sovit dåligt, bland annat fick jag gå in och byta bajsblöja halv tre inatt.. =/ Så idag är jag trött kan jag lova, usch och fy..

Jaja, bara genomlida dagen ändå. Pappan i huset jobbar natt så han bör ju få lite sovmorgon idag. Klockan tio väntar iallafall BVC för en extra bärgning då Olle vid ettårskontrollen hade gått ner lite i vikt.. Tänkte även passa på att fråga lite kring utlandsresan vi ska göra i höst och kring att ev ge Olle fästingsprutan.
Annars vet jag inte vad vi ska göra idag, funderar på om vi ska åka in lite tidigare och ta en promenad innan BVC och sen gå till en lekpark efteråt. :)


Tillbaks

Nu funkar appen igen, va skönt. :)
Idag har vart en bra dag med fullt av aktiviteter. Vi började morgonen med mysfrukost på café och sen lite bad på badhuset. Som Olle äälskar, vårt lilla vattendjur. :)
När vi badat klart drog vi till Ica maxi för storhandling och sedan hem för lite lunch innan lilleman somnade, eller de gjorde han en kortis i bilen först. Sen åkte pappan till jobbet och jag degade i soffan medan Olle sov i nästan tre timmar, snacka om att vara trött, gobit.
Vid halv fyra åkte vi ut till min far en sväng för lite mys och bus, vi blev även bjudna på mat. Nam nam!
Väl hemma, lite sent, blev de lite kort lek, gröt och sedan en sen läggning hör lilleman. Tog tid innan han kom till ro och somnade. Förstår de. Får se hur denna natt går då. Föregående sov han heela natten utan ett knyst. Vaknade strax innan sju imorse.

Näe nu är det sova som gäller. God natt!


Appen funkar inte..

Har i två dagar nu försökt logga in och blogga via appen, men de vill inte funka. Så de kommer nog vara lite tyst från min sida fram till att den funkar tyvärr.. =(

Städat undan

Fick ett ryck och plockade bort alla bebis leksaker som Olle haft framme, delvis allt som inte är så stimulerande för honom längre. Så nu ska ännu mer grejer ner i källaren och fylla förrådet. ;)
Ändå är det tuusen leksaker pojken har känns det som, men de som är framme nu är stimulerande iaf. :) Och för barn upp till typ två/tre år.
Gud va man samlar på sig grejer kan jag säga, både kläder och leksaker och inte vill man slänga något heller, ifall det blir fler barn.


Fullt ös på morgonen

Frukost är intagen och även medicinen så nu öser lilleman för fullt här hemma innan det är dags att gå ut i solen och leka lite. :) Verkar dock vara lite kyligt så de får bli dubbla byxor på för herrn. ;)

Efter lunch får vi lekbesök av bästisarna. Va ett tag sedan så de ska bli riktigt roligt. :) Vi mammor har en del tjatter att ta igen. ;)

Och efter de vet jag inte vad som sker, blir nog lugnt. Grillat till middag blir de iaf. Mums!


Ikea

Idag blir det ett efterlängtat besök på Ikea. Åh va de ska shoppas. Har till och med skrivit en lista på alla nödvändigheter. ;)
Men först blir det en massa bus och mys här hemma på förmiddagen. :) Pappan i huset jobbar ju till två och han behövs som bärhjälp nu när inte jag bör bära så mycket.

Näe busa vidare med lilleman va de. Hoppas ni får en fin fredag.


Baka bröd

Just i detta nu väntar vi på att degen ska jäsa så att jag kan baks ut den och sen få in den i ugnen. Blir lite bröd i regnvädret. Senaste brödbakets bröd tog slut nu på morgonen så de va läge att baka nytt tyckte jag. :)

Olle har hjälpt mamma att plocka ur diskmaskinen. ;)

https://cdn3.cdnme.se/3103203/7-3/pic_516fa417e087c345d5a3beb9.jpg" class="image">


Torsdag

Åh vilket tråkigt väder man vaknar upp till då.. En sån här dag vill man göra en roadtrip och slippa sitta inne och se det gråa tråkiga vädret.. Men tyvärr blir vi hemma idag jag och lilleman så pappan är på utbildning hela dagen.. :( Kan ju inte ta mig någonstans när jag ska undvika alla lyft.. Funderar istället på att baka lite bröd, får se om jag hittar något gott recept. :)

Hoppas ni får en bra dag. :)


Nyopererad

Ja nu va de klart då, eller sedan några timmar tillbaks så har jag fått två leverfläckar borttagna. Skönt att de äntligen är gjort. Dock känns de lite obehagligt på nacken och de förbandet måste bytas då jag blött lite, hoppas de inte blöder när vi byter de om ett tag.

Är trött så just nu ligger jag och vilar lite. Blir tidigt i säng ikväll kan jag lova. ;)

Hemma är vi oxå för den delen, skönt men ändå inte. Borta bra men hemma bäst. :)


Egentid

Igår åkte vi ner till Stockholm och idag är vi på väg hem igen, en kort tripp. ;) Kort men trevlig. :)
Kom ner igår vid femtiden och umgicks med mamma och bror en stund innan jag och mannen åkte vidare mot Heron city för lite egentid. Vi började med middag på Olearys och sedan såg vi typ världens bästa film, Johan Falk - Kodnamn Lisa. Vi har sett alla filmer och sett fram emot att se denna på bio och jag kan lova att vi båda satt som på nålar heela filmen. My god!!
Kom hem till mamma igen strax innan elva och stupade i säng. Fick sova hela natten fram till klockan sex imorse, då tyckte lilleman att vi skulle göra morgon. ;) Bara kliva upp de. Så nu sitter vi i bilen på väg hemåt igen.

Idag har vi väl inga övriga planer förutom att jag har läkartid klockan 13.30. Därav kort visiten till stor stan.


Lite roadtrip

Blir som jag vill i veckan ändå. En kort roadtrip till Sthlm över natten bara. Kort med trevligt. Ullared får vi ta lite längre fram helt enkelt. ;)


Vill så mycket

Är sååå himla sugen på att åka ner till Ullared för lite shopping och för att se varuhuset och hela hysterin självklart. ;)
Hade inte suttit helt fler typ nu, men både jag och mannen jobbar och de lediga dagar vi har är fullbokade, tyvärr.. Kollade i kalendern och någon gång i slutet på maj har vi väl tid, typ.. *suck* Men man får väl snällt vänta.
Köket ska ju bli klart först så vi vet hur mycket vi har över efter det. :)

Iallafall gick natten bättre än går natten. Fick gå in två gånger för att ge vatten, varav ena gången även medicin. Sen behövde jag inte gå in nå mer, han vaknade till och hostade men det lugnade ner sig själv och lilleman somnade då om utan min hjälp, skönt!

I eftermiddag är det dags för jobb igen, men först ska vi ta oss ut en sväng tänkte jag. Kolla om det går att gunga i någon lekpark.


Vill träna men kroppen orkar inte

Åh va jag vill träna, men kroppen säger ifrån nu bär jag får för lite sömn. Finns ju en skaderisk då oxå. Får ta denna vecka som den blir, ska försöka hinna med ett pass imorn. Iallafall ett konditionspass eller en promenad. :) Kan inte vila mer än jag tränar. ;)

Helvetes natt

Herregud vilken natt vi haft här hemma. Lilleman har hostat sig igenom nästan hela natten.. Till och med så mycket att han kräktes och upp kom en slemklump, sen blev de lugnt och vi fick sova några timmar imorse iaf. :) Men jäkla förkylningsastma å vara jobbig.. :(

Näe nu ska vi mysa framför barnisar på tvn medan pappan sover efter nattjobb.

God morgon

Natten har vart helt okej, Olle har sovit lite oroligt och har hostat men vi har bara vart in till honom två gånger som tur är. De andra gångerna jag hört honom har han somnat om själv. :)
Så idag klev vi upp klockan åtta, Olle tyckte de va en lagom tid. ;) Va lite trött då kan jag erkänna men helt okej, hellre de än klockan fem/sex iaf.

Blir rätt lugnt idag. Iväg å kolla golv och färg iaf. Och ev köpa en soffa, byta den uppe i matsal/vardagsrum. :)


Träna

Dagens träningspass avklarat. Blev ett styrkepass på 35 minuter. :) Träningen sen igår känns så de lär väl bli än värre imorn, lovely!

Nu lite kvällsfika och sedan en dusch innan sängen kallar. :)


What to do?

Vad ska jag göra till hösten när lilleman börjar på dagis? Har funderingar på att eventuellt börja plugga, igen. Denna gång antingen till sjuksköterska eller till läkarsekreterare. Eller ska jag försöka hanka mig fram som timvikarie och inte veta inkomsten från månad till månad? Eller hoppas på att få en fast tjänst lagom tills hösten?
Många frågor och några beslut att fatta.


Mot nya tider

 
 
Har sedan ett par veckor tränat efter Olga Rönnbergs bok Träning för nyblivna mammor.
Dock med ett uppehåll på två veckor pga sjukdom. =/ Men nu är jag igång igen och
det är helt underbart. Vilken bok och vilka övningar, det känns vill jag lova. =)
Är ju dock över ett år sedan lilleman kom till världen, men boken funkar utmärkt ändå, kör
dock inte helt från början just nu utan har gått vidare till steg två där man använder sig utav
både boll och hantlar vid övningarna. 
Nu är det bara kosten det ska bli bättre ordning på och sen kommer nog resultatet bli tydligare
än det blivit efter denna första månad, kan inte direkt säga att det hänt mycket på vikten men
känner att hållningen bättrat på sig och att jag börjat tajta till kroppen liite iallafall. =)
Så från och med nu kommer jag att uppdatera även lite om min träning.
 
Ett hett tips till alla föräldrar där ute som vill börja komma igång.
 

Fullt ös medvetslös

Har precis kommit hem och slängt mig på rygg. Olle sover i sin säng en stund. :)
Började dagen strax innan sju efter en lite bökig natt.. Sedan åkte vi till öppna fsk en stund innan vi rullade mot Ikea för lunch. :) Gott!
Klockan ett hade vi tid på barn på sjukhuset, bara ett återbesök kring förkylningsastman för lilleman och läkaren tyckte allt såg bra ut. :) Så vi kör vidare med medicinen vid behov.
Sen va de en liten kille som somnade gott i bilen kan jag lova, han vaknade till lite när vi kom hem men sover som sagt nu igen. Å de lär han nog göra en stund till skulle jag tro. ;) Han va ju vaken mellan sju och klockan två vilket är 7 timmar, börjar bli stora killen ju. :)
Skönt att han kan vara vaken långa stunder nu och bara sova en gång/dag. Han sover så mycket längre den gången då och sen sover han bättre på nätterna oxå. ;)

Imorn kommer firman hit som ska sätta in vårt kök. Ska bli skoj att få veta vad det kalaset går loss på. :) Och på eftermiddagen ska vi på playdate hos Malin och Sixten. Va länge sen vi sågs tyvärr men skoj ska det bli iaf. :)


Kväller

Vart en bra dag idag som avslutas på rygg i soffan framför bra tv. :)
En promenad efter lunch på ca 7 km med en vän blev det innan vi mötte upp pappan som slutat jobbet, då blev de lite fika och sen veckohandling av mat. Så nu är de fyllt i kyl och frys här hemma igen. ;) Gött!


Morgonstund har guld i mun

Nätterna här hemma är lite till och från, vissa nätter bra och andra sämre. Just inatt har vart en bra natt. :) Olle somnade kring åtta och sen va vi in två gånger igår kväll och stoppade i nappen. Sista gången vid tio, sen vaknade Olle till vid tio över sex, fick napp och vatten å somnade sedan om till strax innan klockan sju. Lycka! En utvilad mamma som fått mycket sömn.

Idag blir nog en rätt lugn dag, har väl inga direkta planer förutom en storhandling och ett besök på biblioteket tror jag. :) Härligt de. :)

I övrigt är det tänder på gång för lilleman igen, kände och såg en sån där stor tand nu, stackarn. Men hellre alla tänder på en gång än en lite då och då. Så nu räknar vi med bökiga nätter lite till och från en period igen. ;) Därav de senaste två innan nattens som va jätte jobbiga för oss alla.

Näe nu ska här bytas bajs blöja och sen busa lite innan frukost. :)


Nytt kök

Igår va vi iväg till Ikea efter att jag slutat jobbet för att rita klart och beställa kök. :) Sagt och gjort gick vi därifrån ett par timmar senare med ett kök rikare och ex antal tusenlappar fattigare, men ack så bra det kommer att bli. :)

Idag blir det rätt lugnt på förmiddagen, tänkte ta oss ut en sväng och sen blir det hockey på tv innan jag måste åka och jobba ett par timmar..
Och imorn har vi inga planer då jag börjar jobba vid tre på eftermiddagen. Jobbhelg med andra ord. ;)


Sjuka?

Här hemma har det vart rätt lugnt senaste dagarna. Jag har vart lite konstig i kroppen och inte mått så bra. Vet inte va de kan vara, flunsan kanske? Nu börjar jag dock åter bli pigg igen, skönt. :)
Efter lunch kanske vi åker en sväng till Uppsala för att kika lite, annars blir vi nog bara hemma och tar det lugnt och tar Uppsala imorn. ;)

Olle är det full rulle på hela dagarna och just nu verkar det även vara lugnt med tänderna oxå. Skönt de, men kommer väl nya snart igen.. ;)

Näe slöa vidare en stund till framför tvn nu då innan jag ska klä på mig. Mina grabbar är ute och åker lite bil dom. :)


RSS 2.0