Solig promenad



Hemma från en kort, solig och hal promenad. Nu blir det lite mys med min lilla sjukling.

Less

Nu var det ett tag sedan jag skrev igen. Har väl inte hänt allt för mycket.
Idag har vi vart på öppna fsk och sen fikade vi hemma hos en vän så barnen fick leka en stund till.
Dock har vi fått en tokförkyld liten kille här hemma nu. För att en viss person tagit med sig sin tokförkylda son, tack för den ditt pucko rent ut sagt. Får se hur natten går och hur mycket sömn det blir. Tur det blir lugnt nu ett par dagar och vi inte går på nå öppna fsk fören måndag.
Så tänk på de, att en förkylning smittar väldigt lätt. Stanna hellre hemma en dag extra.

Näe sängen alldeles strax. Hoppas allt är bra med er.

Resa

Idag var vi in på Ticket och bokade resa till hösten. En vecka all inclusive till Turkiet blir det. Barnvänligt hotell vid havet och några km från Alanya. Som vi längtar nu då!

I övrigt rullar dagarna på. Det går framåt med värmebytet men ack så stökigt det är hemma. Usch!
Under helgen är min mamma här och hälsar på. Så ikväll ska jag och min älskade man ut och äta. :)

Näe dags att göra sig klar för kvällen. Hoppas ni har de bra.

Trött

Just nu är det lite lugnt på jobbet, för lugnt. Vilket gör att jag blir trött. Men snart är passet slut och jag får sova. Ska bli så skönt kan jag lova, längtar nå enormt till sängen.

Öppna förskolan

Idag, liksom i måndags har vi vart och busat någon timme på öppna förskolan. Olle tycker de är super skoj. Härligt att komma ut, träffa andra föräldrar och barn samt prata lite skit. ;)

Inatt och imorn natt blir det jobb för min del, lagom till att mannen blev ledig. Men va gör det, lite extra cash är aldrig fel. :)

Vi har fullt upp nu om dagarna och jag sitter inte alls vid datorn något så de blir lite dåligt med uppdatering i bloggen. Ska försöka lite oftare, men de finns ju annat som är viktigare och roligare. ;)

Natti

Ny vecka imorn och då drar de äntligen igång med byte av värmesystem. Som vi längtat!

Olle och jag åker iväg på öppna förskolan på förmiddagen och sen ut till pappa. :)

Näe orken att skriva något roligt finns inte just nu, trött morsa. God natt!

Efter två helt okej nätter..

..blev den tredje inte alls bra. In en sisådär 4-5 gånger. Sen gjorde lilleman morgon strax innan sju. Gäsp säger mamman. Snacka om å vara trött idag. Men de är bra på ett sätt de oxå för nu är tredje maskinen tvätt inne och vi har bytt sängkläder i våran och Olles säng. Så inatt får vi sova nybäddat. :)

Ska passa på att vila en stund sen när lilleman sover sin andra vila.
Idag ska det packas lite inför veckan. Annars tar vi de lugnt och myser lite här hemma.

Lördag

Hemma efter några timmar på jobbet. Härligt att få träffa lite arbetskompisar igen. :) Pappan i huset har nu åkt för att jobba och vi är ensam hemma hela kvällen igen. Tråkigt men sant..

Det blir iallafall lugnt här hemma nu på eftermiddagen. Olle ska väl vila här om en stund och jag tänkte elda lite. Ikväll blir det ett träningspass. Annars händer väl inget spännande hos oss just nu.

God natt

Nu kastar jag in handduken, för imorn ringer min klocka strax efter sex. Ska nämligen jobba ett par timmar. :)

Fredag kväll



Olle sover och jag kör ett pass på crosstrainern. Sedan blir det lite bålträning, dusch, Gladiatorerna samt grönsaker och dipp. Härlig fredagkväll med andra ord. :)

Bild



Gobiten leker på sin läragå bil efter att vi vart ute en kort sväng i kylan.

Vad är det för dag?

Idag är både min hjärna och kropp förvirrad. Ena sekunden tror jag att det är lördag. Och andra sekunden vet jag att det är fredag. Det är ju fredag idag, men eftersom Danne jobba eftermiddags helg och vi hade fredagsmys igår känns det som lördag idag. Knas!
Nu ska vi alldeles strax ta oss ut en liten stund innan det är mellis och sedan ska Olle vila en stund. Och då ska jag passa på att slappa i soffan en stund tror jag. Senare ikväll, när Olle sover, ska jag cykla eller köra crosstrainern en sväng tänkte jag. Men bara i lättare tempo så jag inte blir förkyld på en gång igen.

Bättre inatt

Inatt så fick jag sova iallafall ca 6 timmar utan att Olle vela ha nappen. Men sen höll han på från kvart över fem till vi gick upp vid halv åtta. Så tre gånger lära jag gå in och stoppa i nappen då. Men hellre de och att man får sova längre stunder.

Känns som om att en tand snart brutit igenom uppe nu. Bara hoppas på det så blir de kanske lite lugnare iallafall någon dag innan tänderna bråkar vidare för honom.

Näe nu har jag en trött kille som behöver vila en stund.

Fullt ös

Här hemma håller vi igång kan jag säga. Har dammsugit hela huset, städat toaletten och håller nu på med mat åt Olle. Tre maträtter är gjorda och två till ska göras. Sen har han mat i frysen för någon vecka framöver. :)

Dock är det nog en liten trött kille som behöver sova en stund snart igen. Ska försöka hålla ut det till efter klockan ett iallafall. Får väl se hur det går. Han vaknade ju så tidigt efter första sovstunden.

Böknatt

Ja inte är det många nätter man kan räkna som bra nätter nu för tiden heller. Olle gnäller efter nappen halva nätterna nu för tiden. Jäkla tänder å vara seg, kom upp någon gång så vi alla får sova normalt igen. ;)
Inatt vaknade han nästan 1 gång i timmen hela natten, så när vi gjorde morgon strax efter sju va denna mamman trött. Men nu efter lite frukost är man piggare igen, skönt!

Skulle åkt på öppna förskolan idag igen, men vi skippar det. Trött som vi är. Sen behövs det en omgång med städ här hemma oxå. Även koka nappar och laga matlådor till Olle.

Hoppa ni får en bra dag.

Fråga

Går ni på något barncafé eller öppna förskola med era barn? Och vad tycker ni om de i sådana fall?
Eller har ni kanske någon egen föräldrargrupp där ni träffas och umgås?

Har försöker vi ju gå några gånger i veckan som ni märker. Bra för både mig och Olle, att få träffa andra barn och föräldrar att leka och prata med. Olle tycker nog bäst om sång stunden. Då ler har, skrattar och tittar nyfiket med stora ögon. :)
Och ibland träffas vi några mammor hemma hos någon av oss eller på ett café för lite fika/lunch och en massa prat.

Bvc och badhuset

Började dagen med ett besök på Bvc, 10 månaders kontrollen samt lite prat med en tandhygienist. Allt gick bra och Olle väger nu 9555 gram och är 76 cm lång. Han ligger över medel på längden och lite under på vikten. Långa smala killen. ;)
Efter Bvc sov Olle en stund i bilen innan vi åkte till Parkbadet för lite lunch och sedan bad. Badade i över en timme och sedan hade vi en väldigt trött kille som somnade i bilen på väg hem. Bar då in han i sängen där han sov med overallen halvt på. Vaknade efter typ 2 timmar.

Nu på eftermiddagen har vi tagit det lugnt här hemma och eldar dyr fullt. Just nu busar Olle för fullt en stund innan det är tajm för läggdags. Imorn ska vi till öppna fsk igen å busa med kompisarna medan pappan i huset jobbar. Sen ett snabbt möte på banken och lite mathandling. Det är vår onsdag det.

Hoppas ni haft och har en bra dag.

Bättre sent än aldrig

Nu kommer en liten uppdatering från familjen Olsson. :)
Har vart fullt ös här hemma senaste dagarna och lite förkylning på det. Förra veckan hann jag med tre hårda träningspass plus en promenad och sedan blev jag förkyld. Vilket jag fortfarande är lite smått, halsont som vägrar släppa. Vill ju komma igång med träningen ordentligt nu ju.
Iallafall så var vi iväg och badade med bästa Anna i torsdags. Olle älskar ju som ni vet att bada och efter en timme började vi tycka att de räckte men inte Olle inte. Han hade kunna bada en bra stund till han. ;)
Helgen var väldigt lugn i och med att hela familjen däckades i förkylning. Vi gjorde inte många knop, men de va skönt de oxå.

Idag däremot har vi vart på öppna förskolan, äntligen. Som både Olle och jag saknat det, speciellt sångstunden. :)
Imorn är det dags för Bvc och en lite sen 10 månaders kontroll. Sedan blir det badhuset en stund.

Näe nu är klockan mycket och jag måste sova. God natt!

Tid?

Återkommer när tid och ork finnes!

Träning

Snart dags för ett litet träningspass för mig här hemma. Vi äger både crosstrainer och träningscykel samt lite hantlar och annat skoj. Idag tänkte jag köra 30 minuter på crosstrainern medan Olle sover sin eftermiddagsvila. Får hoppas att den varar minst 30 minuter iaf då. ;)
Imorn blir det ett pass på gymmet och lika på torsdag.

Om ni tränar, vad brukar ni träna för något då? Tränar ni hemma eller på gym?

Lite shopping

Idag blir de lite shopping på förmiddagen och sen en långpromenad i eftermiddag. I övrigt inget planerat.
Var faktiskt pappan i huset som vela shoppa lite idag, brukar vara jag i vanliga fall. ;) Men de blir trevligt, hela familjen på Köpis och Ikea. Han jobbar ju eftermiddag så man måste ta vara på tiden fram tills dess.

1 timmes promenad

Har precis kommit hem från en timme ute. Skönt att gå lite längre i lite lugnare tempo för en gångs skull. Annars brukar ju jag traska på rätt bra. ;) Men valde idag att dra ner på tempot och gå någon kilometer längre istället. Härligt härligt. Ska försöka köra lite träning sen ikväll när Olle somnat med, får se om de blir så eller ej. Har iaf planerat in gymmet och lite styrketräning onsdag och torsdag. :)

Näe lite bus med lilleman som ålar runt på golvet nu innan det blir middag vid efm

Äntligen igång

Jajjemen idag har dom kört igång med att borra för bergvärmen. Härligt värre. Gud så skönt de ska bli sen när dom är klar. :)




Måndag morgon

Och ytterligare en bökig natt har vi haft. Olle har dock sovit lite bättre, men vaknade då istället tidigare. Nu är min stora fundering om det är tänderna eller att vi slutat med medicinen och han har lite svårt att andas nattetid och därför vaknar och är ledsen? Alvedonen är slut så en ny sån måste vi köpa idag. Ska testa ha lite på tandköttet ikväll och se ifall natten blir bättre.

Iallafall har vi en del ärenden att uträtta nu på förmiddagen så även jag ska snart kliva upp ur sängen och göra mig klar för frukost. :)
Hoppas ni får en bra dag.

Fika gäster

Nu i eftermiddag kommer en kompis och hennes barn samt min pappa för att hälsa på. Tänkte då bjuda på lite kladdkaka som just nu är i ugnen.

Idag har vi hunnit med en hel del. Morgonpromenad, dammsugit huset samt moppat halva huset, gjort fruktpure till Olle och nu kladdkakan som är i ugnen. Jag är väl värd lite slappande i soffan när Olle sover eftermiddags vilan va? ;)

Alldeles strax mellis dags och sen invänta pappan i huset som snart kommer hem från jobbet.




Hysteri kring mat?

När anser ni som har små barn att det är okej att börja med smakportioner?
De jag fått höra och lära mig är att är barnet intresserat och vill kan man börja med smakisar redan vid 4 månader. Vilket vi gjorde med Olle. Vi provade på lite allt möjligt då som gröt, fruktpure, potatispure, morotspure osv. Och eftersom han älskade allt vi gav honom, förutom köpt morotspure, så bytte vi sakta men säkert ut flaskan (amma va ja tvungen att sluta med vid 3 månader då mjölken inte räckte till) mot gröt i första hand.
En dag kunna se ut som under
8.00 ersättning
11.00 en portion gröt och smakis av något
14.00 ersättning
17.00 en portion gröt
19.30 ersättning
Allt eftersom bytte vi ut ersättningen och när Olle var sex månader åt han ingen ersättning längre. Den ratade han och vägrade dricka till slut. Då blev det välling vid 19.30 istället. Frukosten blev till gröt samt plommon eller fruktpure efter. Lunchen blev till vanlig mat, mellis är de allt ifrån gröt, yoghurt, smörgås osv. Och middagen även den vanlig mat.
Allt gick så fort då Olle inte ratade maten vi gav honom utan åt nöjt upp. Känns skönt så här i efterhand att allt rullat på smärtfritt.
Har även pratat med min Bvc sköterska om detta och hon har hela tiden sagt att så länge allt går bra är det bara byta ut varje mål till vanlig mat.
Visst har han vart bökig i magen, men det började redan innan jag slutade amma. Men efter lite minifom och laktulos till hjälp ett tag så funkar Olles mage som den ska. Aldrig några problem mer nu för tiden.

Dit jag vill komma är att det verkar vara så mycket olika råd man får i från Bvc beroende på vart man bor i landet. Gäller även amning och hur långt de då gå mellan tillfällena.
Vad har ni fått för råd när det gäller både amning och smakisar?

Gäsp!

Vilken natt, lilleman har sovit oroligt och katten har vart jävlig. Så jag vet inte hur många gånger jag vart upp inatt.. Men de överlever man väl, han har ju sovit så bra de senaste nätterna så en natt dör man inte av. ;)
Idag blir de lugnt på förmiddagen, lite bus och en promenad står på schemat. Sen på eftermiddagen kommer Malin och Eddie hit för lite bus. :)

Dags att kliva ur sängen snart då, vi har morgonmys här hemma just nu. Skönt att dra sig en stund innan man börjar dagen.

Helg

Nu känner man att det är helg på riktigt igen. Segt att vakna till liv va de idag när Olle gjorde morgon strax efter klockan sju.
Just nu har vi precis ätit frukost och lilleman leker lite vid bordet innan vi ska busa lite på hans rum och dammsuga huset. Kring tio ger vi oss på en morgon promenad tänkte vi. :)
Pappan i huset har ju jobb helg och kommer inte hem fören vid halv tre. Då hinner vi bara säga hej typ, för sen åker jag och jobbar fram till nio ikväll. Bjuder på lite morgon bilder.







God natt



Med denna bild säger jag god natt och kryper ner under täcket.
Imorn ska vi ut på en morgon promenad och sedan köra lite bålövningar. Måste komma igång med träningen igen nu. Fick lägga träningen åt sidan när jag pluggade. Men nu så, nu kör vi igen. Inga ursäkter. ;)

Dagen

Blev till att greja lite hemma innan vi åkte mot Köpis där vi blev kvar i ca tre timmar. Hann med både shopping och lunch. Sedan rullade bilen mot Ica för mathandling. 45 minuter senare var vi färdig och åkte hemåt.
Väl hemma fikade vi lite med pappan i huset som precis kommit hem från jobbet.
Sen ställde jag mig vid spisen för att laga mat åt Olle, 20 matlådor blev det. Så nu har han mat för ett tag framöver. Skönt de. :)

Nu på kvällen blir de lugnt, lite fredags mys och sen sova i skaplig tid. Imorn tänkte jag ta mig ut på en morgon promenad och sen jobba på eftermiddagen.

10 månader

Idag är det hela tio månader sedan vår älskade lilla prins kom till världen. Tiden går så fort, för fort. Men gud så mycket som hänt under dessa månader och vad han utvecklats. Snart flyttar han väl hemifrån oxå. ;)

Idag så ska vi greja lite här hemma nu på morgonen och sedan åka iväg för lite klädshopping och sedan handla mat innan vi åker hemåt igen.

Hoppas ni får en trevlig fredag. :)

Long time no see

Nu är jag förhoppningsvis tillbaks i bloggvärlden igen. ;) Men man ska aldrig säga aldrig. :)
Iallafall så är jag färdig pluggad för denna gång. Och fick näst högsta betyg i sista kursen, de känns grymt bra ska jag säga. :)
Sedan sist jag skrev har de vart nyår som vi firade i mammas lägenhet i södra sthlm medan hon var på nyårs kryssning. Blev en lugn kväll med tre rätters och Bingo lotto samt lite film innan vi somnade vid två tiden. Olle sov igenom allt liv och vaknade pigg och utvilad vid klockan sju på morgonen. Dock var inte vi lika pigga då, men efter lite frukost och en morgon promenad var vi på spåret igen. ;)
På kvällen gick vi på bio och såg Mammas pojkar, den va väl sådär. Lite barnledigt med andra ord, mys!
Sedan har vi bara tagit de lugnt där nere och så åkte vi hem idag torsdag. Då blev de till att jobba ett par timmar på kvällen för min del.

Imorn ska Olle och jag iväg på lite shopping på förmiddagen och sen ska jag på Mary Kay visning på kvällen. Trevligt trevligt.





RSS 2.0